Bianca

Mensen omschrijven mij als spontaan, inspirerend, jong van geest en dynamisch. Eigenlijk kun je mij het beste omschrijven als een soort van Zeeuwse Pippi Langkous maar dan met wat rimpels en Rotterdamse roots.

Mijn naam is Biana Plune. Eigenlijk was ik voorbestemd om iets met Scheikunde te gaan doen. Door mijn ietwat chaotische persoonlijkheid liep dat plan anders. Ik heb mijn koers gewijzigd en ben uiteindelijk naar de Sociale Academie gegaan en ben bijna 25 jaar geleden afgestudeerd aan de opleiding SPH aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb gewerkt als gezinsvoogd en voor Stichting Reclassering Nederland.

Medio 1999 besloot ik mee te doen aan de eerste editie van de realityshow Big Brother. Onverwachts werd mijn leven toen heel anders. Mijn leven werd geleefd en ik besloot het roer om te gooien. Ik kreeg de kans om een boerderij te huren in de provincie Zeeland en zo begon mijn leven in Zeeland.

Bianca Plune

Om de wereld vrolijker te maken zijn we gestart met Het Ezelhuis. Met een ezel aan je hand door het Zeeuwse land was het motto. Het is veel meer geworden dan dat! Kinderfeestjes, teambuilding, workshops, strandwandelingen en het bezoeken van evenementen met onze ezels. Maar ook het organiseren van activiteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking, bij Het Ezelhuis maar ook op locatie. Hiervoor hebben we Stiching Ezelspoor opgericht.

Ondertussen zijn vele herinneringen gemaakt en hebben velen onze ezels in hun hart gesloten. Wij zijn heel blij daarmee. We hebben een geweldige kudde van 9 unieke ezels.